Podrška korisnicima Pon - Ned - 09:00h do 00:00h
Kontakt +43/667 778-6700 (Viber & Whatsapp)
Email omnidelk@gmail.com

PITANJA & ODGOVORI

• Kako funkcionira SMART MEDIA TV usluga i moram li imati računalno znanje kako bih podesio uslugu?

Naša usluga radi na principu da vam putem e-maila pošaljemo link liste koja sadrži poveznice do kanala kao i vaše korisničko ime i šifru. Link unesete na za to predviđeno mjesto ovisno o programu koji koristite, podesite dodatne parametre ako želite (EPG, Logo) i uživate. Za podešavanje usluge vam nije potrebno veliko informatičko znanje, ali za svaki slučaj ovdje možete preuzeti uputstva za instaliranje i podešavanje usluge na najpopularnijim platformama.

• Na kojim platformama radi vas sistem?

Naš sistem radi na računalima, MAG uređajima, nekim modelima Smart TV-i, raznim Enigma, Dreambox i Android uređajima (tv boxovima, mobitelima, tabletima…). Za ispravnu konfiguraciju liste potrebno je da nam napišete za koji uređaj želite lilstu.

• Što preporučujete za gledanje na mobitelima ili tabletima sa Android OS-om?

Za sve Android uređaje dosta dobra se pokazala kombinacija programa: IPTV od Sofronova + MX player koje možete pronaći u Google Play-u, a od nedavno imamo i svoju android alikaciju koju možete preuzeti sa Play Store pod nazivom “SMART MEDIA IPTV”.

• Koji program preporučate za gledanje na iPhone-u i iPadu-u?

GSE player se pokazao kao dosta dobar.

• Koja mi je minimalna brzina potrebna za gledanje IPTV-ja

Iskustva su pokazala da se već pri brzini od 5-6 Mbps može više-manje bez problema gledati IPTV. No svakako preporučujemo brzinu downloada od najmanje 10 Mbps, pogotovo ako gledate HD programe i usput još nešto radite na računalu.

• Kako mogu znati da će SMART MEDIA TV usluga raditi kod mene i da će mi odgovarati

Javite nam se e-mailom ili putem obrasca za narudžbe i zatražite besplatnu test listu. Test lista je potpuno funkcionalna lista programa koja traje 48 sati u kojima možete testirati sve kanale kako biste vidjeli da li je Vaša Internet veza dovoljno dobra za funkcioniranje usluge i jeste li zadovoljni ponuđenim. Test listu ne morate odjavljivati, ona automatski prestane funkcionirati po isteku. Test liste se generiraju i šalju u najkraćem mogućem roku, a najdulje u roku od 24 sata od narudžbe.

• Probao sam SMART MEDIA TV uslugu, zadovoljan sam i želio bih naručiti. Kako mogu naručiti, na koji period i kako mogu izvršiti plaćanje?

Listu možete naručiti tako da nas kontaktirate putem maila ili obrasca za narudžbe gdje ćemo Vam dati sve potrebne podatke za uplatu. Prilikom kontakta molimo Vas da nam navedete na kojem uređaju biste željeli gledati programe (Windows, Android, Smart TV (model i marka)) jer generiranje liste ovisi o uređaju na kojem ćete gledati. Listu možete naručiti na period od mjesec dana do jedne godine. Mi osobno preporučujemo da za prvi puta listu naručite na mjesec dana kako biste bili sigurni da brzina vaše internetske linije odgovara usluzi, a i da ste zadovoljni ponuđenim. Za sada je uplata moguća jedino putem PayPal-a ili kriptovaluta (sve informacije možete dobiti na naš mail). Nakon uplate poslati ćemo Vam listu koju učitate u željeni program za gledanje IPTV-ja, podesite dodatne postavke ako želite i počnete uživati u najboljim kanalima.

• Koliko košta SMART MEDIA TV usluga

Cijena pretplate ovisi o paketu koji želite i periodu na koji želite naručiti. Pretplata se kreće već od 8€ mjesečno. Pretplatu je moguće platiti putem PayPal-a. Više informacija o cijenama i pretplati možete pronaći na našem CJENOVNIKU.

• Što je EPG (Electronic Programme Guide) i imaju li svi kanali EPG?

EPG je kratica za elektronički programski vodič. EPG vodič pruža informacije o programskom rasporedu s detaljnim opisom pojedninih emisija do 7 dana unaprijed. U odnosu na teletekst EPG pruža detaljnije informacije putem unaprijeđenog grafičkog sučelja.

• Imaju li Vaši kanali EPG i Logoe kanala?

Većina programa koji se nude putem SMART MEDIA TV usluge ima EPG i logo za određene uređaje. Tek manji dio (uglavnom slabije gledanih kanala) nema.

• Kako mogu biti u toku sa najnovijim informacijama vezanima za SMART MEDIA TV?

Najbolji način da budete u toku sa svim informacijama, akcijama i pogodnostima je da „Lajkate“ našu stranicu na Facebooku: https://www.facebook.com/NextGenFanpage/ ili da pratite našu web stranicu . Na tim stranicama će se objavljivati sve važne informacije.

• Da li je moguće gledati SMART MEDIA TV na više uređaja sa jednom listom?

Trenutno nije dozvoljeno gledanje jedne liste na više uređaja istovremeno. No, vi možete listu instalirati na više uređaja u svom stanu i/ili vikendici, ali je možete koristiti samo na JEDNOM uređaju istovremeno. Gledanje na više uređaja istovremeno će se smatrati dijeljenjem liste i rezultirati će blokiranjem i ukidanjem računa.

• Smijem li listu podijeliti sa prijateljima ili rodbinom?

Dijeljenje liste je najstrože zabranjeno. Svaki takav pokušaj će rezultirati trenutnim ukidanjem računa bez mogućnosti povrata sredstava.

• Pokušavam listu otvoriti na računalu, ali mi izbacuje poruku: “The playlist cannot be opened because it is stored in a shared folder on another computer…”?

Ovu poruku dobijete najčešće ako pokušavate listu otvoriti Windows Media Playerom koji je na većini računala “zadani” program za ovu vrstu datoteke, a on ne podržava gledanje ovih lista.
Za gledanje na računalu najjednostavnije Vam je pokrenuti listu u VLC playeru koji ako nemate možete preuzeti sa ovog linka: http://www.videolan.org/vlc/

• Pokušavam učitati listu na Smart TV putem SIPTV aplikacije, ali mi izbacuje grešku MAC Address not found?

Prvo provjerite da li ste ispravno unijeli MAC adresu uređaja i da li Vam je istekao testni period. SIPTV ima probni period od 7 dana otkako se prvi puta pokrene (bez obzira gledali Vi ili ne). Imali smo nekoliko slučajeva gdje su korisnici kupili “novi” TV gdje je već istekao test period, što znači da je netko već u trgovini pokrenuo tu aplikaciju. U svakom slučaju kontaktirajte nas i navedite nam Vašu MAC adresu, pa ćemo Vam mi pokušati učitati listu u uređaj.

• Imam Smart TV, pregledao sam tutorijal, ali i dalje ne znam kako da ga podesim za gledanje SMART MEDIA TVa?

Nema svaki Smart TV mogućnost gledanja IPTV-ja. Na Forumu: http://www.sultanovic.net/forum/12-1067-1 imate dosta dobro objašnjeno kako i kojim programima podesiti Smart TV za gledanje IPTV-ja.

• Imam Smart TV i primjetio sam da kada učitam neki kanal i gledam ga i pokušam prebaciti kanal i/ili vratiti se na njega neće više da učita niti jedan kanal.

Ovo je jako čest problem kod korisnika kojima nije ispravno podešen DNS server na uređaju. Na stranici http://support.smartdnsproxy.com/customer/portal/articles/1339974-samsung-tv-setup-for-smart-dns-proxy imate upute kako ispravno podesiti DNS server.

• Slika mi zatrzava, imam puno „bufferinga“ ili mi se na kanalu stalno vrti jedna te ista scena

Iako se maksimalno trudimo da uslugu zadržimo na najvišem mogućem nivou, sam sustav, kao ni svi ostali sustavi na svijetu, nije savršen i povremeno se mogu dogoditi poteškoće ili manje pogreške u radu usluge. No, najčešće pogreške su vezane za korisnikov pristup Internetu; tj. preslabu brzinu veze ili preveliko opterećenje same veze. Pokušajte zaustaviti sve ostale programe koji koriste Internet vezu (torrenti, downloadi, Internet preglednici i slično) i onda pokušajte gledati program. Također, često i restart routera pomogne. U svakom slučaju za bilo kakve poteškoće u radu možete nas kontaktirati i mi ćemo Vam sa zadovoljstvom pomoći u otklanjanju poteškoća.

• Ne otvara mi niti jedan kanal, a lista bi morala biti aktivna.

Ako ste sigurni da Vam lista nije ostala upaljena u nekom drugom uređaju onda je moguće da router ili internet zaštekaju na momenat i onda server ne dobije povratnu informaciju da ste promijenili kanal, nego evidentira gledanje dva kanala istovremeno i blokira listu. U takvim slučajevima često je dovoljno samo resetirati router (ili ga ugasiti na minut-dva) i onda se odblokira. Tek rijetko su potrebne neke intervencije sa naše strane.

• Kanali mi jako zatrzavaju, a kada sam odnio listu kod susjeda radi normalno.

Ako ste sigurni da je Vaša brzina Interneta zadovoljavajuća, moguće je da je u pitanju Bandwidth throttling od strane Vašeg ISP providera. Pojednostavljeno, to je namjerno smanjivanje brzine samo prema određenim uslugama ili datacentrima, dok prema ostalima puštaju normalnu brzinu. Iz tog razloga rezultati Speedtest-a mogu Vam biti odlični, jer Speedtest mjeri brzinu prema najbližem centru u idealnim uvjetima. Na žalost, za ovako što nema nekog trajnog rješenja (jer problem nije sa naše strane da ga možemo riješiti), ali korištenje nekog VPN-a koji “prevari” providera da misli da se spajate negdje drugdje često zna riješiti ovaj problem.
U svakom slučaju, javite nam se, pa ćemo pokušati vidjeti što je i kako riješiti.